Simonović: Idemo korak po korak

Vjeruje u svoj tim

Simonović: Idemo korak po korak

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su u "Pioniru" deklasirali Galatasaray (77:58) i tako napravili veliki iskorak ka plasmanu u četvrtfinale Eurolige.

Jedan od najistaknutijih u redovima crveno-bijelih bio je krilni košarkaš Marko Simonović, koji je zabilježio 12 poena i pet skokova.

"Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme i to nam je dalo prostora da u drugom rutinski privedemo meč kraju. Iskreno, nisam se nadao takvoj utakmici, mislio sam da će biti borba do kraja, da će biti na jednu loptu, ali smo u prvom poluvremenu pokazali da se vraćamo u onu formu iz decembra i januara, igrali smo jaku odbranu, otjerali smo rivala daleko od koša i tako je mnogo teško igrati protiv nas", rekao je Simonović i dodao:

"Imamo korektan raspored, dolaze nam Brose, Unics i Olympiacos, ali rano je pričati o plasmanu u četvrtfinale, ne znam koliko će nam pobjeda trebati. Idemo polako, korak po korak".

Crveno-bijeli su na omjeru 13-10 i trenutno zauzimaju šestu poziciju na tabeli elitnog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U narednom kolu Crvena zvezda će dočekati Bamberg. Duel ove dvije ekipe na programu je 2. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi