Savanović završio karijeru
Foto: EPA

U 33. godini

Savanović završio karijeru

M. Šljivak

Srbijanski košarkaš Duško Savanović okončao je karijeru sa 33 godine.

Ovu vijest je na Twitteru potvrdio poznati agent Miško Ražnatović koji se emotivnom porukom oprostio od Savanovića.

"Jedna velika karijera je završena. Želim da se zahvalim Dušku Savanoviću za sve što je napravio za našu agenciju i evropsku košarku" napisao je Ražnatović.

Savanović je karijeru završio u italijanskom Dinamo Sassariju. Tokom bogate igračke karijere nastupao je još za Unics Kazan, Efes, Valenciju , Sevillu i FMP, a sve je počelo u ekipi Borca iz Čačka, odakle je Savanović krenuo u košarkaški svijet.

Najveći uspjeh u karijeri ovaj krilni centar je ostvario sa FMP-om. Osvojio je ABA ligu, a biran je 2011. godine u drugu petorku Eurolige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi