Renfroe vodio Bayern do osvete nad Kikanovićevom Albom

Eurokup, osmina finala

Renfroe vodio Bayern do osvete nad Kikanovićevom Albom

E. Škorić

Košarkaši Bayerna i Albe su u svega desetak dana odigrali čak četiri utakmice.

Prvo su se sastali u Kupu, gdje je Alba pobijedila i došla do trofeja, pa potom je njihov meč u osmini finala Eurokupa završen 82:82, a onda je Bayern razbio goste iz Berlina sa 96:65 u okviru njemačkog prvenstva.

Večeras su igrali revanš osmine finala Eurokupa u Minhenu i Bayern je slavio sa 84:72, te je tako prošao u četvrtfinale ovog natjecanja.

Bavarci su imali 23:20 vodstvo na kraju prve, te uvjerljivih 44:34 na kraju druge dionice. Alba se nije više uspjela vratiti, mada se u jednom trenutku u zadnjoj dionici primakla na samo minus dva.

Bh. reprezentativac Alex Renfroe je bio najefikasniji igrač Bayerna sa 17 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Gavel ubacio 15. Savanović je poput Renfroea ubacio 17 poena.

Cherry je bio najbolji kod gostiju iz Berlina sa 18 poena, dok je naš Elmedin Kikanović ubacio 12 uz šest skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi