Real Madrid rutinski slavio protiv Darussafake

Euroliga, 23. kolo:

Real Madrid rutinski slavio protiv Darussafake

Madridski Real zabilježio je sigurnu domaću pobjedu u okviru 23. kola Eurolige.

"Kraljevi" su večeras savladali Darussafaku rezultatom 101:83 i tako zadržali čelnu poziciju na tabeli sa skorom 18-5.

Od početka je španski tim nametnuo svoj ritam igre. Nakon 10 minuta igre imao je prednost od 16 koševa (30:14), a iako su gosti u drugoj četvrtini pružili mnogo bolji otpor, na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 53:37 za Real. 

U drugom poluvremenu bez mnogo neizvjesnosti. Real Madrid je u nastavku rutinski obavio posao i zabilježio ubjedljiv trijumf od 101:83. 

U timu Real Madrida večeras su najefikasniji bili Llull i Hunter sa 31, odnosno 23 poena, dok su na drugoj strani bolji od ostalih bili Anderson i Žižić sa 18. 

U narednom kolu Real će gostovati Galatasarayu, dok će Darussafaka u svojoj Volkswagen Areni dočekati Panathinaikos.

Euroliga, 23. kolo:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid - Darussafaka 101:83

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi