Real dodao gas u finišu i pobijedio Andorru
Foto: EPA

Kraljevi u polufinalu

Real dodao gas u finišu i pobijedio Andorru

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida plasirali su se u polufinale ACB lige. Kraljevi su večeras u trećoj utakmici četvrtfinalne serije pobijedili Andorru rezultatom 95:84.

U uvodnim minutama činilo se kako će Real lagano doći do pobjede. Nakon dobrog uvoda s obje strane, Real pravi prvu značajniju razliku i nakon prve dionce su imali devet poena prednosti, 27:19.

Kontrolisao je Real rezultat i u drugoj dionici. Razlika je uglavnom bila dvocifrena, bilo je i 13 poena prednosti, ali je Andorra uspjela da na odmor ode sa minus sedam, 46:39.

Vodio je Real i tokom kompletne treće dionice. Ipak, gosti nisu posutajali, pa su razliku nakon 30 minuta smanjii na stri poena, 69:66.

Uspjela je Andorra i izdjednačiti početkom posljednje dionice. Došli su na 71:71, ali je potom krenuo s igrom i Real. Iz napada u napad su lagano završavali posao i na kraju su ipak slavili pobjedu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sergio Llull je predvodio domaće sa 19 poena, Gustavno Ayon je dodao 15, dok je Giorgi Shermadini kod Andorre ubacio 21 poen.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi