Prvaci ne mogu ništa Jamesu Hardenu

Cleveland poražen od Houstona

Prvaci ne mogu ništa Jamesu Hardenu

M. Šljivak

Košarkaši Houston Rocketsa pobijedili su sinoć aktuelne prvake Cleveland Cavalierse rezultatom 117:112.

Sjajan meč viđen je u Toyota Centru, a na kraju su Rocketsi odličnom igrom u drugom poluvremenu i predvođeni odličnim Jamesom Hardenom stigli do trijumfa.

Nakon prve dionice u kojoj su domaći košarkaši imali sedam poena prednosti (33:26), većim dijelom igre u drugoj i trećoj dionici Cavsi su vodili. Na poluvrijeme su otišli sa plus devet (67:58).

Međutim, Harden nije dopustio prvacima da odnesu pobjedu iz njegove dvorane. Pogađao je sve, okrenuo je meč u korist svog tima koji je na kraju došao do pobjede.

Harden je meč završio s triple-double učinkom od 38 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Clevelandu su nedovoljni bili LeBron James sa 30 i Kyrie Irving sa 28 poena.

Philadelphia 76ersi su slavili u Staples Centru protiv Los Angeles Lakersa 118:116 uz odličnu partiju Darija Šarića koji je ubacio 29 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi