Poraz Clevelanda, Golden State siguran protiv Portlanda

NBA liga

Poraz Clevelanda, Golden State siguran protiv Portlanda

D. Vejo

Na NBA parketima sinoć je odigrano nekoliko susreta.

Cleveland je sinoć pred svojim navijačima poražen od Chicaga rezultatom 94:106. Kada je u pitanju efikasnost, kod domaće ekipe istakao se Lebron James sa 31. postignutim košem, dok je to kod Bullsa bio Butler sa 20 datih poena.

U drugom meču, snage su odmjerili Golden State Warriorsi i Portland. Domaći tim slavio je rezultatom 125:117, a do pobjede su ih predvodili raspoloženi Curry i McCollum koji su ubacili 35 poena, dok je najefikasniji kod Portlanda bio Durant sa 30.

Utakmica puna uzbuđenja bila je ona u kojoj su svoja koplja ukrstili Sacramento Kingsi i Miami Heat, a gdje su gosti slavili rezultatom 102:107. Do trijumfa, goste je predvodio Johnson sa učinkom od 23 data koša, dok je najbolju statistiku u domaćem timu imao Aflalo sa 15 datih poena.

Clippersi su na svom parketu bili sigurni protiv Memphisa 115:106, kod domaćeg tima istakao se Rivers sa 28 poena, dok je to u Memphisu bio Gasol sa 23.

Orlando je kod kuće poražen od Hawksa rezultatom 92:111, a goste je do pobjede predvodio Nijemac Schroder sa 18 datih poena dok se kod domaćeg tima istakao Fournier sa 14. Oklahoma je pala na gostovanju kod ekipe Charlottea gdje su poraženi rezultatom 123:112. Westbrook se istakao kod gostiju sa 33 data poena, dok je kod domaćina najraspoloženiji bio Batum sa 28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi