Trener Ludwigsburga nakon pobjede

Patrick: Kvaliteta klupe je presudila utakmicu

S. Bošković

Košarkaši Ludwigsburga večeras su u Sarajevu rezultatom 85:59 u prvoj utakmici kvalifikacija za FIBA Ligu prvaka. 

Trener gostujuće ekipe John Patrick bio je zadovoljan igrom svog tima, no ističe da ništa nije gotovo. 

"Domaći tim je igrao dobro na početku i poveli su, a onda su igrači s klupe donijeli prevagu. Željeli smo limitirati njihovu igru. U tome smo uspjeli, ali nam je igra jedan na jedan bila problem. Teško smo zaustavljali Bredforda i Walkera", rekao je Patrick, te dodao: 

"Goran Ikonić, unatoč tome što nije igrao puno minuta,  zadavao nam je mnogo problema. Mislim da nije sve riješeno. Prošle godine gostujući tim je dobio s 23 razlike, a drugu utakmicu su izgubili s 22. Moramo se odmoriti i spremiti za narednu utakmicu", zaključio je Patrick. 

Naredni susret se igra za dva dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije