Panathinaikos u neizvjesnoj završnici do pobjede

Euroliga, 23. kolo:

Panathinaikos u neizvjesnoj završnici do pobjede

U 23. kolu Eurolige košarkaši Panathinaikosa savladali su večeras Unics Kazan rezultatom 83:82. 

Duel između Panathinaikosa i Unics Kazana ponudio je vrlo izjednačen i kvalitetan meč, međutim spretniji i sretniji na kraju su bili domaći.

Dosta tijesnu prvu četvrtinu Unics Kazan je riješio u svoju korist sa 25:24, dok su u drugoj bili bolji sa 21:15, što znači da su na odmor otišli s prednošću od sedam poena razlike (46:39). 

Iako je Unics Kazan bio bolji i u trećoj četvrtini, na kraju je odlučila četvrta četvrtina koju su domaći uspjeli dobiti sa deset poena razlike i na kraju slaviti sa konačnih 83:82. 

Do trijumfa Panathinaikos su vodili Bourousis sa 23 i Singelton sa 21 poenom, dok se u poraženom timu najviše istaknuo Langford sa 27 poena. 

Euroliga, 23. kolo: 

Panathinaikos - Unics Kazan 83:82

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije