Nurkić: Nakon dvije godine konačno se zabavljam

Bh. centar sretan u Portlandu

Nurkić: Nakon dvije godine konačno se zabavljam

M. Šljivak

Pravi posao je napravila ekipa Portlanda dovođenjem Jusufa Nurkića u svoje redove.

Bh. centar je u prve dvije utakmice pokazao da će biti ogromno pojačanje za Trail Blazerse, a sinoć u susretu protiv Orlando Magica je zaista igrao blistavo.

Za 34 minute na parketu je ubacio 12 poena, uhvatio je 12 skokova, te je imao pet asistencija, što mu je prvi ovakav učinak od dolaska u NBA ligu 2014. godine.

Čini se kako je Nurkiću odlazak iz Denvera veoma prijao i da je u Portlandu konačno "našao sebe".

Izjava nakon meča dovoljno govori o svemu.

"Želim učiniti saigrače boljim. Želim asistirati i možda nekad pretjeram u tome, ali volim se zabavljati. Ovo je prvi put da mi je bilo zabavno na terenu u posljednje dvije godine", rekao je Nurkić nakon pobjede u Orlandu.

Sigurno je da nas čeka još mnogo dobrih stvari od Nurkića ove sezone, a naredni meč ekipa Portlanda igra u nedjelju protiv Toronta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi