Nurkić izrazio želju za ostankom u Portlandu

Prema riječima agenta Ayltona Tescha

Nurkić izrazio želju za ostankom u Portlandu

Trenutno najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić u oktobru nije postigao dogovor sa Portland Trail Blazersima oko novog ugovora, ali sve su prilike da će ipak ostati u ovom timu.

Nurkić je nedavno izjavio da je zavolio Portland i kao grad i kao tim, te da želi ostati u Blazersima. Njegove riječi su danas dobile još jednu potvrdu s obzirom da se na tu temu oglasio i Aylton Tesch, Nurkićev agent za SAD.

"Osjećam da su u Portlandu jako zadovoljni Nurkićem, kao što je i on zadovoljan klubom. Veoma je sretan ovdje. Već je pokazao da može pomoći ekipi i on misli da je Portland trenutno najbolja sredina za njega", rekao je Tesch, koji je tako potvrdio da Nurkić i Portland imaju obostranu želju da se saradnja nastavi.

Nurkićev agent će najkasnije narednog ljeta ponovo pregovarati sa Portlandom oko novog ugovora, a za očekivati je da ovoga puta epilog bude pozitivan. Naravno, bh. košarkaš bi trebao dobiti mnogo unosniji ugovor od onog koji trenutno ima.

Jusuf Nurkić ove sezone u prosjeku postiže 14,6 poena i bilježi 7,2 skoka po utakmici, te je jedan od najboljih igrača Trail Blazersa koji imaju pozitivan skor nakon prvih 16 utakmica (9-7) i zauzimaju peto mjesto na Zapadu.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti