Musa: Pobjedu smo izvukli zahvaljujući timskom duhu

Junak pobjede Cedevite u četvrtoj utakmici finala

Musa: Pobjedu smo izvukli zahvaljujući timskom duhu

D. Rakanović

Košarkaši Cedevite pobijedili su jučer na svom parketu Cibonu s uvjerljivih 79:54, te su izborili petu utakmicu finalne serije prvenstva Hrvatske (2:2). 

Bh. reprezentativac Džanan Musa je odigrao fantastičan meč za Cedevitu. Ubacio je 16 poena u ovom meču i bio je najbolji pojedinac aktuelnog prvaka. 

Musa je nakon utakmice izjavio da su zahvaljujući dobroj odbrani i timskom duhu slavili u četvrtom meču ove dvije ekipe.

"Mi u klubu smo morali pobijediti ovu utakmicu i napravili smo što smo htjeli. Izborili smo petu utakmicu kako smo i planirali i sada ćemo ući u nju sa idejom da odigramo kao i ovu, čak i bolje, i obranimo titulu. Dat ćemo sve od sebe. Naša obrana i naš pristup utakmici su bili dosta agresivniji i odlučniji nego u prethodnim utakmica, te smo ovu pobjedu izvukli upravo zahvaljujući timskom duhu", rekao je Musa.

Na pitanje novinara zašto sa takvom energijom i pristupom nisu igrali u prošle dvije utakmice, bosanskohercegovački reprezentativac je rekao: 

"Na to nikad ne možete dobiti pravi odgovor. I Cibona i mi smo se drugačije postavili. To je sport, a on je nepredvidiv. Mi ćemo pokušati umanjiti naše greške i obraniti titulu". 

Peta utakmica finala prvenstva Hrvatske na rasporedu je 1. juna od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi