Košarkaška revolucija: Real želi u NBA ligu

Nevjerovatno, ali istinito

Košarkaška revolucija: Real želi u NBA ligu

E. Škorić

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez želi košarkaše kraljevskog tima u NBA ligi.

Real Madrid je imao prilike da se u sklopu predsezone sastane sa NBA timovima i Perez vjeruje da bi košarkaši španskog velikana mogli da igraju u Istočnoj konferenciji najjače lige na svijetu.

„Razgovarao sam sa komesarom NBA lige i dao sam mu prijedlog. Imamo sjajan tim i tražio sam mu da nam dozvoli da se takmičimo u Istočnoj konferenciji. Međutim, rečeno mi je da sačekamo jer žele da igraju širom Evrope. Gubimo mnogo novca i radićemo na tome jer želimo da igramo u najjačoj ligi na svijetu“, rekao je Perez.

No, male su šanse da se to stvarno i dogodi. Da bi se ostvarilo, Real Madrid bi morao da se preseli u Sjedinjene Američke Države, a to nije baš nešto što u španskom klubu žele.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti