Kako je Big Sofo završio u NBA ligi?

Bizarna greška Amerikanaca

Kako je Big Sofo završio u NBA ligi?

E. Čaušević

Košarkaši Philadelphije 76ersa prije dva dana savladali su New York Knickse sa 105:102.

Ipak, ovaj meč našao se u drugom planu po završetku jer su mnogi uočili nevjerovatnu grešku u statistici na ESPN.com. Naime, i najboljima se dešava da naprave velike greške, ali greška ESPN-a jučer ujutro je bila bizarna.

Nakon utakmice mnogi su pratili statistiku na ovom američkom portalu, te su uočili jednu zanimljivu stvar. U ekipi Philadelphije bio je jedan igrač viška jer se iz potpuno nejasnih razloga među igračima ove ekipe našao i Sofoklis Schortsanitis.

Ovaj legendarni grčki centar je bez kluba, a mnogi su se zapitali da li je preko noći uspio da završi u NBA ligi. On je prema statistici ESPN-a u ovoj utakmici igrao četiri minute, te je upisao jedan skok. Naravno, nakon nekoliko sati uočili su da su napravili veliku grešku.

Sofoklis Schortsanitis je 2006. godine draftovan od strane LA Clippersa kao 34. pik u drugoj rundi. Ipak, nije otišao u NBA jer je još uvijek bio pod ugovorom sa Olympiacosom.

Ovaj 31-godišnji košarkaš u svojoj karijeri nastupao je za Iraklis, Cantu, Aris, Olympiacos, Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos, Crvenu zvezdu i PAOK. Trenutno je bez kluba, ali očito da mu predviđaju prelazak u NBA ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi