Irvingov double-double u pobjedi Celtica

NBA predsezona

Irvingov double-double u pobjedi Celtica

Novi košarkaš Boston Celticsa Kyrie Irving pružio je sjajnu partiju u pobjedi svog tima nad Charlotte Hornetsom rezultatom 108:100.

Irving je na parketu proveo 27 minuta, a to mu je bilo dovoljno da dođe do double-double učinka. Donedavna zvijezda Clevelanda je meč okončala sa 16 poena, 10 asistencija i pet skokova.

Boston je nakon prve četvrtine vodio sa 24:20, a na odmor je otišao s velikom prednošću 57:38. U trećoj četvrtini, prednost Bostona je rasla i do +24 i činilo se da će pobjeda biti ubjedljiva, ali se u posljednjoj dionici Charlotte vratio u egal. 

Iz minute u minutu, Charlotte je topio Bostonovu prednost i pred kraj utakmice je uspio čak i povesti sa 97:96. Međutim, Boston je do kraja napravio seriju 12:3 i u konačnici slavio sa 108:100.

Već pomenuti Kyrie Irving je bio prvo ime Bostona, a pratili su ga Al Horford sa 15, Gordon Hayward sa 13 i Jaylen Brown sa 12 poena. U poraženoj ekipi, Malik Monk je bio najefikasniji sa 21 poenom, dok su Dwight Howard i Kemba Walker postigli po 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti