Irving i Hayward debitovali u pobjedi Celticsa
FOTO: Twitter

Celtics bolji od Hornetsa

Irving i Hayward debitovali u pobjedi Celticsa

S. Bošković

Boston Celtcsi su u utakmici NBA predsezone savladali Charlotte Hornetse rezultatom 94:82

U ekipi Celticsa debitovala su dva nova all-star igrača Gordon Hayward i Kyrie Irving, a obojica su pružili solidne partije.

Domaći tim bio je bolja ekipa tijekom čitavog meča, a prvu četvrtinu Boston je dobio rezultatom 22:19, a drugu s poenom prednosti (25:24).

U nastavku oba trenera odlučila su se da koriste igrače koji ne dobivaju previše prilika, a unatoč tome i treća dionica je otišla na stranu Bostona rezultatom 21:19. 


Ipak, tek se u zadnjih 12 minuta igre odlučio pobjednik ovog duela, a Boston je ovu dionicu dobio s 26:18. 

Kod domaćeg tima najboljih je bio Daniel Theis s 12 poena i sedam skokova, Irving je ubacio devet poena i imao dvije asistencije, dok je Hayward za 16 minuta na parketu ubacio pet poena. 

Kod Hornetsa je najefikasniji bio Jeremy Lamb s 17 poena, dok je Dwight Howard imao deset skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi