Harden ne staje, Cleveland nemoćan bez udarnog trojca

Novi triple-double Brade

Harden ne staje, Cleveland nemoćan bez udarnog trojca

Houston Rocketsi su na krilima fenomenalnog Jamesa Hardena pobijedili Denver Nuggetse u Pepsi Centru sa 109:105.

Brada je ponovo imao svoj šou, te je zabilježio drugi vezani triple-double sa 40+ poena.

Jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu noćas je brojao do 40, čemu je dodao 10 skokova i isto toliko asistencija.

Zanimljivo je da je sedam igrača Denvera, od ukupno osam koliko ih je nastupilo u sinoćnjem duelu, imalo dvocifren košgeterski učinak. Nuggetse je predvodio Gary Harris sa 17 koševa, a jedan manje postigao je Nikola Jokić.

Ekipa Clevelanda sinoć nije mogla računati na usluge LeBrona Jamesa, Kyriea Irvinga i Kevina Lovea, pa je doživjela ubjedljiv poraz u gostima kod LA Clippersa (108:78).

Blake Griffin je sa 23 poena i osam skokova predvodio domaćina, a odličan je bio i DeAndre Jordan sa 13 koševa i 17 uhvaćenih lopti. U redovima Cavsa prednjačio je Richard Jefferson sa 12 poena i šest skokova.

Košarkaši Memphisa su na domaćem terenu savladali San Antonio sa 104:96.

Najefikasniji kod Grizzliesa bio je Mike Conley sa 19 koševa, sedam skokova i šest asistencija, dok je Kawhi Leonard za goste ubacio 22 poena i tome dodao sedam uhvaćenih lopti. LaMarcus Aldridge je zabilježio 21 poen i devet skokova.

Ostali rezultati:

Charlotte Hornets - Washington Wizards 98:93

Chicago Bulls - Utah Jazz 95:86

Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 117:92

Atlanta Hawks - Portland Trail Blazers 97:113

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 110:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi