Golden State i Minnesota u Kini

U sklopu NBA Global Gamesa

Golden State i Minnesota u Kini

D. Rakanović

NBA liga je danas objavila da će u narednoj predsezoni ekipe Golden State Warriorsa i Minnesota Timberwolvesa u sklopu NBA Global Gamesa odigrati dvije utakmice u Kini.

Prva utakmica će biti odigrana 5. oktobra u Shenzenu, dok će se druga igrati u Shanghaiju 8. oktobra. 

Ovo će biti treći put da Warriorsi igraju u Kini, nakon što su u toj zemlji igrali 2008. i 2013., dok će Minnesoti biti prvi put da igraju u najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu. 

Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da se zalažu da što više utakmica NBA lige igraju u Kini. 

"Zalažemo se da pružimo što više uživo NBA utakmica našim strastvenim i rastućoj bazi fanova u Kini. Iza akcije na terenu, ovakve posjete omogućavaju našim timovima i igračima da se upoznaju sa različitim kulturama", rekao je Silver.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti