Fantastični Musa odveo Cedevitu do pobjede

Cedevita bolja od Cibone

Fantastični Musa odveo Cedevitu do pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su večeras na svom parketu Cibonu s uvjerljivih 79:54, te su izborili petu utakmicu finalne serije prvenstva Hrvatske (2:2).

Odličan meč odigrala je Cedevita i na kraju je sasvim zasluženo došla do pobjede, a prvak Hrvatske će se odlučiti 1. juna u Draženovom domu.

Uvodne minute meča protekle su u izjednačenoj igri. Nakon prve četvrtine bilo je 16:16, ali je zatim na scenu stupio Džanan Musa. S dvije vezane trojke je odveo svoj tim u prednost, a domaći su nakon prvog poluvremena imali 13 poena razlike, 39:26.

Cibona je tokom treće dionice uspijevala zaprijetiti Cedeviti. Ipak, nisu uspjeli da se potpuno vrate u meč, da bi domaći košarkaši u posljednjih 10 minuta potpuno dominirao. Razlika je povećana na konačnih plus 25.

Džanan Musa je odigrao fantastičan meč za Cedevitu. Ubacio je 16 poena u ovom meču i bio je najbolji pojedinac aktuelnog prvaka.

Kod Cibone najefikasniji je bio Domagoj Bošnjak sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi