EuroBasket je iza nas: Deset najboljih poteza
Foto: EPA

Prema izboru FIBA-e

EuroBasket je iza nas: Deset najboljih poteza

Ovogodišnje izdanje EuroBasketa je završeno sinoć, košarkaškom ljepoticom koju su u finalu odigrali Slovenija i Srbija. 

Slovenci su se na kraju okitili zlatom, a tokom čitavog prvenstva su ljubitelji košarke mogli posmatrati majstorije najboljih evropskih košarkaša.

Iz FIBA-e su se potrudili i napravili sjajnu kompilaciju najboljih poteza proteklog Evropskog prvenstva. 

Lista najboljih 10 poteza prepuna je fantastičnih akcija, a u Top 3 su se našli Luka Dončić, Kristaps Porzingis i Daniel Theis.

Dakle, treću poziciju je zauzeo mladi Dončić sa svojim sjajnim zakucavanjem iz sinoćnjeg finala protiv Srbije, na drugom mjestu je košarkaš New York Knicksa i Latvije, sa zakucavanjem protiv Belgije, dok je za najbolji potez EuroBasketa izabrano fantastično zakucavanje Daniela Theisa preko iskusnog centra Francuske Borisa Diawa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi