EL: Zvezda gazi sve redom

Crveno-bijeli u sjajnoj formi

EL: Zvezda gazi sve redom

Crveno-bijela mašina ne staje. Ekipa Dejana Radonjića ostvarila je petu vezanu pobjedu u Euroligi savladavši u gostima Maccabi sa 71:67 (16:17, 17:17, 15:20, 23:13), u utakmici 18. kola Eurolige.

Do novog trijumfa Crvena zvezda je stigla sjajnom igrom u četvrtoj dionici. Srbijanski šampion u posljednja četiri minuta susreta ušao je sa zaostatkom od pet poena (67:62), ali je serijom 9:0 došao do potpunog preokreta i velikog slavlja.

Zvezdu je večeras predvodio Stefan Jović sa 14 poena i sedam asistencija. Deon Thompson dodao je 10, a Ognjen Kuzmić i Branko Lazić po osam koševa. 

Kod Maccabija najbolji je bio Andrew Goudelock sa 19 postignutih poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

I pored novog trijumfa Crvena zvezda je ostala na sedmoj poziciji sa omjerom 10-8. Maccabi je 14. sa samo šest pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti