Efes lako protiv Baskonije

Euroliga

Efes lako protiv Baskonije

D. Vejo

Košarkaši Anadolu Efesa bez većih poteškoća savladali su večeras ekipu Baskonije u okviru 23. kola Eurolige rezultatom 96:85, po četvrtinama je bilo 23:21, 24:17, 26:22 i 23:25.

Gostujući tim dobro se držao u prvoj četvrtini, koja nakon 10 minuta ipak pripada domaćoj ekipi (23:21). Međutim, u drugom kvartalu, turski tim zaigrao je nešto bolje, pa su tako na predah otišli sa devet poena razlike (47:38).

Odmor je očigledno više prijao domaćinu. Tokom trećeg perioda, Efes dolazi i do dvocifrene razlike, isti rješavaju u svoju korist (26:22), te u posljednju četvrtinu ulaze s prednošću od 13 poena (73:60).

Gosti iz Vitorije bude se u četvrtoj dionici susreta. Sredinom posljednjeg kvartala, Efes je imao plus 17, ali se Baskonija vratila preko trojki u utakmicu. Naime, to je bio posljednji trzaj, nedovoljan za preokret.

Na kraju, Efes je upisao 12. trijumf u Euroligi ove sezone, te je tako preskočio Baskoniju na tabeli, s obzirom na bolji međusobni omjer, te se sada nalaze na sedmoj poziciji.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Heurtel sa 21. postignutim poenom, dok je to u redovima Baskonije bio Beaubois sa 23.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi