Dončić: Napravio sam nekoliko koraka naprijed

Igrat će za Evropskom prvenstvu

Dončić: Napravio sam nekoliko koraka naprijed

Luka Dončić imat će uskoro priliku po prvi put zaigrati na Evropskom prvenstvu za seniore. 

Za jednog od najtalentovanijih mladih košarkaša u Evropi to će biti novo poglavlje u karijeri, stoga i ne čudi što s nestrpljenjem očekuje nastup za Sloveniju. 

"Veoma sam sretan što sam dio tima i ne mogu da dočekam start prvenstva. Igranje za seniorsku reprezentaciju je nešto novo za mene i može se reći da sam time napravio nekoliko koraka naprijed", izjavio je Dončić za slovenačku nacionalnu televiziju. 

O ambicijama Slovenije na kontinentalnoj smotri, Dončić je rekao:

"Naš cilj će svakako biti osvajanje medalje, međutim svjesni smo da to neće biti nimalo lak posao s obzirom da na to da smo u grupi sa ozbiljnim selekcijama poput Grčke i Francuske", riječi su Dončića. 

Dončić je također dodao kako se nije dvoumio za koju će reprezentaciju igrati, iako je bio želja Španaca, te da je ponosan što predstavlja Sloveniju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi