Dobra partija Đedovića u visokoj pobjedi Bayerna

Eurokup

Dobra partija Đedovića u visokoj pobjedi Bayerna

E. Škorić

Košarkaši Bayerna razbili su Lietkabelis sa 85:69 u susretu trećeg kola Top 16 faze Eurokupa.

Bayern je već u prvoj četvrtini odradio dobar dio posla, pošto je vodio 27:14, a na poluvremenu je bavarski tim imao prednost 47:31.

U nastavku se stvari nisu previše mijenjale, Bayern je održavao sigurnu prednost i na kraju slavio pobjedu nad nemoćnim gostima.

Za njemački tim je ovo bila treća pobjeda, a Lietkabelisu drugi poraz. U narednoj utakmici igraju isti rivali, samo u Litvaniji.

Nick Johnson je ubacio 17 poena u pobjedi Bayerna, dok je 14 dodao bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović, koji je imao i tri skoka te jednu asistenciju za nepunih 17 minuta provedenih na parketu. Devin Booker je također bio dvocifren u domaćem timu sa 11 poena.

Kod gostiju bolji od ostalih bili su Ben Madgen sa 17 poena, te Kristof Lavrinovič sa 11 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi