Dairis Bertans pojačao Milan

Napustio Darussafaku

Dairis Bertans pojačao Milan

D. Vejo

Dairis Bertans novo je pojačanje Milana.

Letonski košarkaš dobrim igrama u dresu Darussafake minule sezone skrenuo je pažnju na sebe, a najkonkretniji po pitanju njegovog angažmana bio je italijanski Milan.

Bertansov potpis očekuje se kroz nekoliko dana, a saradnja će biti utanačena na jednu sezonu uz opciju produženja na još jednu.

Letonac je iskoristio klauzulu iz ugovora sa Darussafakom, te je nakon objave turskog tima da neće naredne sezone učestvovati u Euroligi, odlučio da promjeni sredinu, iako je bilo planirano da se u Istanbulu zadrži još godinu dana.

Bertans je karijeru počeo u Valmeiri, a zatim su uslijedile epizode u ASK Rigi, Ventspilsu, VEF Rigi, Bilbaou te na koncu Darussafaki.

U euroligaškim mečevima protekle sezone, Bertans je bilježio 6,4 poena i 1,3 skoka po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi