Cleveland nakon dugo vremena ispustio prvu poziciju
Foto: EPA

Loša forma akutelnih NBA prvaka

Cleveland nakon dugo vremena ispustio prvu poziciju

Nakon veoma zanimljive večeri u NBA ligi, došlo je do značajne promjene na tabeli, barem kada je u pitanju Istočna konferencija.

Nakon što su sinoć ubjedljivo savladani od strane San Antonia, rezultatom 103:74, Cleveland Cavaliersi su izgubili prvu poziciju u Istočnoj konferenciji. 

Sinoćnja dominacija San Antonia predvođenog odličnim Kawhi Leonardom nanijela je akutelnim prvacima drugi uzastopni poraz, a Cleveland je devet utakmica prije kraja regularnog dijela sezone pao na drugu poziciji u svojoj konferenciji.

Ovo je svakako iznenađenje za mnoge, koji su i prije početka sezoe smatrali da je prva pozicija rezervisana za Cavalierse. 

Na prvu poziciju sada su, međutim, izbili Boston Celticsi, koji je sigurno neće tako lako ispustiti. 

Lošija pozicija svakako će donijeti i teži raspored za Clevelenad, međutim ukoliko ne budu imali problema sa povredama Cavaliersi su i dalje najveći favoriti za osvajanje Istočne konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi