Cibona bolja od Kvarnera, Sulejmanović nije igrao

Pobjeda zagrebačke ekipe

Cibona bolja od Kvarnera, Sulejmanović nije igrao

E. Čaušević

Košarkaši Cibone ostvarili su pobjedu na gostovanju protiv Kvarnera (98:86) u okviru 18. kola hrvatske A1 lige.

Cibona je sjajno otvorila ovaj meč, te je pokazala da je s razlogom favorit. Prvu dionicu izabranci Damira Mulaomerovića dobili su sa 27:18, dok su na poluvremenu imali prednost od 49:31.

Zabrebački tim nije ispuštao tu prednost iako je Kvarner u posljednjoj četvrtini mnogo bolje igrao. Ipak, domaći košarkaši na kraju nisu imali dovoljno vremena da se u potpunosti vrate u meč pa je Cibona na kraju slavila sa 98:86.

Najefikasniji u redovima Cibone večeras je bio Andrija Ćorić sa 16 poena, dok je jedan poen manje dodao Ante Gospić. Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović nije nastupio u večerašnjoj utakmici.

Što se tiče ekipe Kvarnera istakao se Mauro Veljačić sa 20 poena, a Dino Butorac je večeras protiv Cibone ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi