Cavsi ušli u ritam: U drugoj četvrtini riješili Pistonse
Foto: EPA

Cleveland vezao pet pobjeda

Cavsi ušli u ritam: U drugoj četvrtini riješili Pistonse

Cleveland Cavaliersi su nakon lošeg starta sezone uspjeli vezati pet uzastopnih pobjeda. Posljednja "žrtva" LeBrona i društva su bili Pistonsi, jer su Cavsi slavili laganu gostujuću pobjedu u Detroitu rezultatom 116:88.

Neizvjesno je bilo samo do polovine prve četvrtine, a onda Cavsi predvođeni sjajnim LeBronom prije kraja prvog perioda stižu do dvocifrene prednosti. James je u prvoj četvrtini ubacio 16 poena, a u drugi period se ušlo rezultatom 36:23 u korist gostiju.

U drugoj četvrtini briljira Kevin Love, a Cavsi ubrzo stižu i do prednosti od preko 20 poena razlike, pa više nije bilo potrebno da se najveće zvijezde Clevelanda umaraju.

Detroit je do kraja bio potpuno bespomoćan, a prednost Cavsa je tokom susreta rasla i na 39 poena razlike, pa su gosti lagano priveli susret kraju.

Najefikasniji u ekipi Clevelanda je bio Kevin Love, koji je sa 19 poena i 11 skokova upisao double-double učinak. LeBron James je susret završio sa 18 poena, baš kao i Jae Crowder, dok je 14 dodao Jose Calderon.

U ekipi Pistonsa nije bilo posebno raspoloženih, pa je najefikasniji bio Tobias Harris sa 11 poena, dok su po 10 dodali Stanley Johnson i Reggie Jackson.

I Philadelphia 76ersi su stigli do lagane pobjede nad Utah Jazzom rezultatom 107:86.

Meč u Philadelphiji, baš poput onog u Detroitu, je bio neizvjestan samo do polovine prev dionice, a onda 76ersi dolaze do dvocifrene prednosti. 

Domaći su uspjeli zadržati prednost do odlaska na odmor, da bi u trećoj četvrtini prelomili susret i došli do plus 21. 76ersima je do kraja preostalo da lagano privedu susret kraju, što se i desilo.

Još jednu sjajnu partiju u ekipi 76ersa je upisao Ben Simmons koji je susret završio sa 27 poena, 10 skokova, dvije asistencije i četiri ukradene lopte na svom kontu. JJ Redick je dodao 20 poena, dok je Joel Embiid upisao double-double učinak sa 15 poena i 11 skokova.

U ekipi Jazza najraspoloženiji je bio Donovan Mitchell koji je ubacio 17 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi