Čanak: Nije trenerski manir, ali veliko hvala Lukoviću

Pomoćni trener Partizana nakon pobjede

Čanak: Nije trenerski manir, ali veliko hvala Lukoviću

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana večeras su u ludoj završnici bili bolji od Zadra na svom parketu rezultatom 87:86, a u okviru 23. kola ABA lige.

Pomenuti meč, crno-bijeli su odigrali praktično desetkovani. Većina standardnih igrača nije bila u protokolu za susret sa hrvatskim timom, ali uprkos tome, Beograđani su ostvarili trijumf i uzdignute glave izašli sa parketa u Pioniru.

Partizana je na ovoj utakmici vodio pomoćni trener Nenad Čanak koji je nakon meča izjavio da je zadovoljan igrom svog tima, ali da najviše zasluga za trijumf ide mladom Urošu Lukoviću.

"Velika pobjeda za nas, ali i stresna utakmica, jako stresna. Podigli smo se, nije nam išlo u prilog da izgubimo tri meča uzastopno. Igrači su pokazali nevjerovatan karakter i želju. Nije trenerski manir da se hvale igrači van svlačionice, jer ja sebe još uvijek ne smatram trenerom, tek učim zanat kako bi rekli. Ali, moram da odam priznanje Urošu Lukoviću koji je došao sa sahrane svog dede i odigrao fenomenalno", istakao je nakon utakmice Čanak.

Podsjetimo, Luković je večeras imao statistiku od 21 poen i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi