Bucksi nemoćni pred Hardenom, Mirzina noć za zaborav

Teletović bez poena za osam minuta

Bucksi nemoćni pred Hardenom, Mirzina noć za zaborav

M. Šljivak

Košarkaši Milwaukee Bucksa poraženi su sinoć na gostovanju kod Houston Rocketsa rezultatom 111:92.

Četvrtinu i po su Bucksi bili ravnopravni u ovom meču, dok je u ostatku meča Houston predvođen sjajnim Jamesom Hardenom bio nezaustavljiv.

Milwaukee je imao plus pet (22:27) nakon prvih 12 minuta igre, da bi u drugoj četvrtini Rocketsi serijom od 18:0 stekli 15 poena razlike (47:32), a dvocifrenu razliku su zadržali i do poluvremena na kojem su imali 13 razlike, 52:39. 

Gosti su na sredini igre u trećoj dionici uspjeli da dođu do minus pet, ali im je tu bio kraj. Domaći košarkaši su do kraja meča dominirali i na kraju su zasluženo došlo do pobjede.

Do trijumfa ih je vodio fantastični James Harden sa 38 poena, osam asistencija i šest skokova, dok je Eric Gordon ubacio 25 poena.

S druge strane Giannis Antetokounmpo je ubacio 32 poena uz 11 skokova, a naš Mirza Teletović je imao noć za zaborav.

Proveo je osam minuta na parketu, šutirao je pet lopti od čega četiri za tri poena i ništa nije pogodio. U ovom susretu je upisao asistenciju i skok. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi