Bogdanović odličan u pobjedi Wizardsa nad Sunsima

Čarobnjaci slavili

Bogdanović odličan u pobjedi Wizardsa nad Sunsima

D. Rakanović

Košarkaši Washington Wizardsa sinoć su savladali Phoenix Sunse rezultatom 131:127.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović pružio je još jednu odličnu partiju, nakon što je u februaru prešao iz Brooklyn Netsa. On je za 29 minuta na parketu postigao isto toliko poena. 

Popularni Babo je iz igre šutirao 5 od 9, 3 od 6 za tri poena i sa linije slobodnih bacanja bio je nepogrešiv 16 od 16, a jedan skok mu je falio do double-double učinka.

Pored Bogdanovića, u ekipi Čarobnjaka istakli su se Bradley Beal sa 27 poena i John Wall sa 25 poena i 14 asistencija. Jason Smith je postigao 17 poena, dok je Ian Mahinmi dodao 15 uz devet uhvaćenih skokova. 

U redovima Sunsa, Eric Bledsoe postigao je 30 poena. Devin Booker ga je pratio sa 25 poena. 

Dvocifreni su bili i TJ Warren i Allan Williams koji su postigli po 15 poena, a obojica su imala i po 10 skokova. Leandro Barbosa imao je 12 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi