Blatt: Pokazali karakter i u porazu
Foto: EPA

Ponosan na svoj tim

Blatt: Pokazali karakter i u porazu

Košarkaši Darussafake nisu uspjeli da izbore plasman na Final Four Eurolige. Uprkos tome, trener turskog tima David Blatt izjavio je da je ponosan na svoje igrače.

Darussafaka je poražena u četvrtfinalnoj seriji od Real Madrida sa 3:1.

"Pokazali smo koliko smo dobri kao takmičari, koliko su nam dobri igrači, menadžment. Izgradili smo nevjerovatnu bazu navijača koja će nas sigurno pratiti i narednih sezona. To je zaista velika stvar. Izgubili smo 3:1 od najboljeg tima ove sezone u Euroligi i to je fer rezultat jer su trenutno zaista bolji. Nismo srećni jer nismo uspjeli da pobijedimo kod kuće, ali to ne umanjuje uspjeh koji smo napravili ove sezone", rekao je Blatt.

Ekipa Reala će u polufinalu Final Foura igrati protiv Fenerbahčea. Na završni turnir plasirao se i moskovski CSKA, a njegov protivnik biće poznat po okončanju play-off serije između Olympiacosa i Anadolu Efesa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Final Four Eurolige na programu je od 19. do 21. maja u Istanbulu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi