Barcelona otpustila trenera sat vremena nakon meča
Foto: EPA

Georgios Bartzokas dobio otkaz

Barcelona otpustila trenera sat vremena nakon meča

M. Šljivak

Grčki stručnjak Georgios Bartzokas više nije trener Barcelone.

Katalonski velikan iza sebe ima zaista katastrofalnu sezonu. Dosta povreda tokom sezone su napravile velike probleme Bartzokasu, koji se nije uspio izboriti sa svim problemima.

Tim je bio daleko od vrha u Euroligi, a večeras su završili nastup u četvrtfinalu ACB lige, gdje je bila bolja Valencija.

Sat vremena nakon meča grčkom treneru je uručen otkaz, iako je imao ugovor na još dvije sezone.

Novi trener Barce bi se trebao znati već u narednih nekoliko dana, a favoriti za ovu poziciju su legendarni Litvanac Šarunas Jasikevicius, te aktuelni trener Baskonije Sito Alonso.

Bartzokas je klupu Barcelone preuzeo prošlog ljeta, a u karijeri je radio još za Kuban, Panionios, Maroussi, te Olympiakos.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

S grčkim velikanom je osvojio Euroligu 2013. godine što mu je najveći trenerski uspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi