"Amerikanci bi se bojali Bogdanovića, Dragića, Teletovića"

Bogdan Bogdanović poručio

"Amerikanci bi se bojali Bogdanovića, Dragića, Teletovića"

Srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović ovih dana boravi u Zadru, gdje sa svojim Fenerbahčeom igra pripremni turnir, a hrvatski mediji su to iskoristili kako bi obavili jako zanimljiv razgovor s njim.

Hrvatske medije interesovalo je Bogdanovićevo mišljenje o tome kako bi danas izgledala košarkaška reprezentacija Jugoslavije, da i dalje postoji.

Bogdan je poručio da bi se te selekcije vjerovatno i Amerikanci bojali te je pobrojao i nekoliko košarkaša koji bi igrali za reprezentaciju bivše nam države.

"U našoj regiji ima puno NBA igrača koji bi možda imali kvalitet da dobiju Amerikance. Amerikanaca ima više od 300 miliona, ali mi smo talentovaniji. Razmišljam kao košarkaš kada kažem da bih volio da vidim reprezentaciju sa Dragićem, drugim Bogdanovićem, Hezonjom, Šarićem, Teletovićem, Nurkićem, Pekovićem, Teodosićem, Jokićem...", poručio je sjajni košarkaš, te dodao:

"I LeBron James i Curry bi se upšalili. Uplašiš se kad ih vidiš na terenu, 12 NBA košarkaša! Ne vjerujem da će se to ikada dogoditi, ali generalno će valjda doći i odlučivati neki pametniji ljudi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi