Alex Renfroe odlazi u Galatasaray

Dogovoren transfer

Alex Renfroe odlazi u Galatasaray

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Alex Renfroe će od naredne sezone nastupati za turski Galatasaray.

Ovaj 31-godišnji playmaker je u prošloj sezoni nastupao za Bayern Munchen i Barcelonu, a sa turskim velikanom je postigao dogovor o saradnji i ugovor bi trebalo uslijediti potpisivanje ugovora. U Istanbul će Renfroe stići kao slobodan igrač.

Renfroe je u prošloj sezoni bilježio 3,9 poena, 2,8 asistencije i 2,1 skoka po utakmici za Barcelonu u Euroligi, dok je u Bayernu imao prosjek od 5 poena, 2 skoka i 4,2 asistencije po utakmici u Eurocupu.

Renfroe je vrlo iskusan igrač i u dosadašnjoj karijeri nastupao za Zagreb, Brindisi, VEF Rigu, Enisey, ALBU, Brose, Bayern, Baskoniju, Blancos de Ruedu i Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Iako to zvanično još uvijek nije potvrđeno, vijest o prelasku Renfroea u Galatasaray su večeras objavili gotovo svi ugledni sportski portali specijalizovani za košarku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi