Zvanično: Nolito potpisao za Sevillu

Trogodišnji ugovor

Zvanično: Nolito potpisao za Sevillu

Španski napadač Nolito danas je i zvanično postao novi fudbaler Seville, s kojom je potpisao trogodišnji ugovor.

Nolito u Sevillu stiže iz Manchester Cityja u kojem je proveo samo jednu sezonu a, iako to nije službeno potvrđeno, vjeruje se da su Građani njegovom prodajom zaradili devet miliona eura.

Nolito je za Manchester City odigrao 30 utakmica i postigao je šest pogodaka, a s vremenom je u potpunosti pao u drugi plan, izgubio minutažu i shvatio da njegova budućnost na Etihadu nije baš blistava.

Iskusni napadač se odlučio na povratak u La Ligu, gdje je ne tako davno igrao fantastično za Celtu iz Viga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nolito je u prošlosti nastupao za Valenciju, Barcelonu B, Benficu, Granadu i Celtu, iz koje je prošle godine otišao u Manchester City za 18 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi