Zvanično: Kondogbia prešao u Valenciju
Foto: EPA

Napustio Inter

Zvanično: Kondogbia prešao u Valenciju

E. Čaušević

Francuski fudbaler Geoffrey Kondogbia odlučio je napustiti Inter i svoju karijeru će nastaviti u Španiji.

Kondogbia je prije nekoliko sedmica priznao da želi napustiti Inter jer je jasno da Luciano Spalletti ne računa na njegove usluge. Interes za ovog veznog igrača pokazalo je nekoliko klubova iz Italije, no Kondogbia je odlučio da spakuje kofere i preseli u Španiju.

Naime, ovaj 24-godišnji fudbaler će svoju karijeru nastaviti u dresu Valencije u kojoj će igrati na posudbi do kraja ove sezone. Narednog ljeta Valencia će biti obavezna da otkupi njegov ugovor, ali još uvijek nije poznato koliko novca će morati platiti Interu.

Navodno, Kondogbia će Šišmiše koštati oko 30 miliona eura, a narednog ljeta trebao bi potpisati ugovor na četiri sezone. Kondogbia je u Inter stigao prije dvije godine iz Monaca za 40 miliona eura, ali nije uspio da opravda očekivanja na Meazzi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi