Zvanično: Ernesto Valverde novi trener Barcelone!

Stiže umjesto Luisa Enriquea

Zvanično: Ernesto Valverde novi trener Barcelone!

E. Čaušević

Španski stručnjak Luis Enrique napustio je klupu Barcelone nakon finala Kupa kralja jer mu je istekao ugovor s katalonskim klubom.

Čelnici Barcelone odlučili su da neće ponuditi novi ugovor Enriqueu i prije nekoliko mjeseci bilo je jasno da će klub sa Nou Campa dobiti novog trenera. Prošle sedmice iz ovog kluba su objavili da će se ime novog trenera Barce znati danas u 19 sati kada je Blaugrana zakazala press konferenciju.

Katalonski klub je objavio da je novi trener ove ekipe Ernesto Valverde koji je do prije nekoliko dana bio na klupi Athletic Bilbaa. Ovaj 53-godišnji stručnjak stiže na "vruću" stolicu Barce jer se od njega sada očekuje da napravi remont ekipe.

Još uvijek nije poznato na koliko je Valverde potpisao saradnju sa Barcelonom, ali španski mediji špekulišu da se radi o trogodišnjem ugovoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi