Zvanično: Banega potpisao za Sevillu

Nakon jedne sezone napustio Inter

Zvanično: Banega potpisao za Sevillu

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Ever Banega nakon samo jedne sezone u Interu odlučio se vratiti u Španiju.

Banega je u Inter stigao prošlog ljeta kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Sevillom. Međutim, Argentinac je na Meazzi proveo samo jednu sezonu i odlučio se ponovo vratiti u Sevillu.

Španski klub danas je zvanično potvrdio da se Banega vratio u Sevillu, te da je s ovim klubom potpisao ugovor na tri sezone. Sevilla će za svog nekadašnjeg igrača platiti oko deset miliona eura.

U prošloj sezoni Banega je za Inter odigrao 28 utakmica i postigao je šest golova, te je dodao osam asistencija. Prije toga odigrao je dvije sjajne sezone u Sevilli i čini se da mu ovaj klub najbolje odgovara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi