Zidane govorio o eventualnom preuzimanju Barce
Foto: EPA

Odgovorio na vječno pitanje

Zidane govorio o eventualnom preuzimanju Barce

E. Čaušević

Španski mediji jučer su objavili da francuski stručnjak veoma ozbiljno razmišlja da na kraju ove sezone napusti klupu Real Madrida.

Zidane je na klupu kraljevskog kluba stigao prije dvije godine u veoma turbulentnom periodu, ali je uspio napraviti čudo. Real je dvije godine zaredom osvojio Ligu prvaka što nikome nije uspjelo prije toga. Također, pored nekoliko drugih titula izdvaja se i ona titula prvaka Španije iz prošle sezone.

Francuski stručnjak je tako za manje od dvije godine s Real Madridom osvojio sve što se moglo osvojiti i jasno je da je spreman za nove izazove. Navodno, Zidane razmišlja da na kraju sezone napusti Real i nakon Svjetskog prvenstva preuzme reprezentaciju Francuske.

Naravno, na konferenciji za novinare bilo je nemoguće izbjeći pitanje da li će Zidane možda karijeru nastaviti kao trener Barcelone. Francuz je odlučio odgovoriti i riješiti dileme za sva vremena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Moje srce je bijelo i to se nikada neće promijeniti. Jednog dana ću napustiti Real Madrid, ali nikada neću preuzeti Barcelonu. Sada trenutno razmišljam samo o Realu i bilo bi neozbiljno govoriti gdje bi jednog dana mogao biti trener", rekao je Zidane.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi