Željo i Široki traže prolaz u treće pretkolo Evropa lige

Večeras revanš susreti

Željo i Široki traže prolaz u treće pretkolo Evropa lige

Bosna i Hercegovina ima još dva predstavnika u evropskim takmičenjima ove sezone, a to su Široki Brijeg i Željezničar koji će večeras odigrati revanš susrete drugog pretkola Evropa lige.

Nada za prolaz kod oba tima itekako postoji, jer nijedni nisu doživjeli poraz u prvoj utakmici, a u nešto boljoj poziciji je Široki koji je iz Škotske prošle sedmice donio rezultat 1:1. Dakle, oni večeras prolaze i u slučaju da ne bude golova na Pecari.

A, Aberdeen će svakako dati sve od sebe da tako ne bude. Slavna škotska ekipa nije zadovoljna igrom, ni rezultatom iz prvog meča, pa će večeras dati sve od sebe da prikažu mnogo bolju partiju. S druge strane, osvajač Kupa BiH iz prošle sezone itekako ima šta da kaže jer su dosadašnje tri utakmice Evropa lige odigrali zaista sjajno i ne treba sumnjati da će tako biti i večeras.

"Aberdeen nas nije podcijenio. Analizirajući utakmicu shvatio sam da su oni dali svoj maksimum, te da su htjeli napraviti razliku kako bi lakše dočekali revanš. Sa njihove strane nije bila loša izvedba, a mi smo dobro stajali defanzivno. Naša tri stopera sa golmanom Lukom Bilobrkom uradila su sjajan posao, a bilo je momenata kada smo i dominirali. Igramo dosta kvalitetno i u dobroj smo formi", rekao je trener Širkog Goran Sablić pred revanš susret.

Na sjevernom dijelu Evrope, u Skandinaviji, drugoplasirni tim iz Premijer lige BiH iz prošle sezone, Željezničar, večeras će pokušati da iznenadi favorizovani AIK. Švedski tim je prošle sedmice uspio da sačuva svoju mrežu u grotlu Grbavice, pa su kući donijeli solidnih 0:0, ali sve je još uvijek otvoreno. Podsjetimo da je Željezničar u prvom pretkolu postigao dva pogotka protiv Zete u gostima i to svakako može zabrinuti domaće igrače i navijače, ali AIK je isto tako u revanšu prvog pretkola pobijedio na domaćem terenu ekipu Klaksika sa visokih 5:0. Poređenja radi, u prvom meču su također odigrali 0:0 u gostima. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da nam je bilo teže pred prvi meč jer nisu nam bili poznati kao danas. Vidjeli smo na Grbavici njihove vrline i mane. Kroz rezultat 0:0 dali smo sebi prednost da ovdje sa postignutim golom možemo proći u treće pretkolo. Moramo iskoristiti mane njihove i zaustaviti vrline. Trebamo igrati kao u Sarajevu 100% skoncentrisani. Znam da nas očekuje protivnik koji će igrati angažovanije i ofanzivnije, ali to je možda naša prednost", rekao je trener Željezničara Slavko Petrović na konferenciji za medije. 

Široki protiv Aberdeena večerašnji susret počinje od 20.45 sati, dok će AIK i Željo na teren od 19.00 sati. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti