"Željini navijači su nenadmašni, vratit ću se na Grbavicu"

Kerim Memija za SportSport.ba

"Željini navijači su nenadmašni, vratit ću se na Grbavicu"

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Sada već bivši fudbaler Željezničara, Kerim Memija, svoju karijeru odlučio je nastaviti u danskom drugoligašu ekipi Vejlea.

Memija je tri godine proveo u prvoj ekipi Plavih, ali je pred sami polazak Želje na pripreme u Antaliju dobio ponudu iz Danske koju ovaj mladi bh. reprezentativac nije mogao odbiti. Ipak, Memija od Antalije nije mogao "pobjeći" s obzirom da je jučer sa svojim novim klubom doputovao na pripreme upravo na ovu tursku turističku destinaciju.

Ovaj 21-godišnji fudbaler za Vejle je potpisao ugovor do 2020. godine, ali od odlaska u Dansku nije mogao trenirati s ekipom jer mu još uvijek nije završena radna dozvola. Kako je i sam rekao u razgovoru za SportSport.ba jedva je čekao dolazak u Tursku kako bi se priključio pripremama ambicioznog danskog drugoligaša. Na početku razgovora Memija je otkrio svoje prve utiske iz svoje nove sredine.

"To je jako mirno mjesto, predivan grad u kojem je sve uređeno. Treba malo vremena da se naviknem, jer do pet sati popodne rade sve radnje, a nakon toga ne možete vidjeti skoro nikoga na cesti. Prva četiri danas bio sam u hotelu, a sada smo doputovali ovdje u Antaliju na pripreme. Stan će mi klub osigurati odmah po povratku i sve je maksimalno profesionalno. Klub je uređen nevjerovatno, profesionalizam je na najvećem nivou. Tu je baš mnogo trenera i oni brinu o svemu. Ima nas sa svih strana, jezik je mala barijera, ali se razumijemo", rekao je Memija na početku razgovora za SportSport.ba.

Iako je tek jučer odradio svoj prvi trening sa novom ekipom Memija je priznao da je svjestan da je konkurencija na poziciji desnog beka izuzetno jaka. Ipak, mladi bh. reprezentativac je spreman da se izbori za mjesto u početnoj postavi i uopšte ne sumnja da će na kraju to i uraditi.

"Očekujem da se nametnem što prije trenerima. Konkurencija je izuzetno jaka na mojoj poziciji, ali ja sam siguran u sebe i izborit ću se za mjesto u prvih 11. Cilj mi je da igram što bolje i da svoju karijeru nastavim u jačem klubu. Što se kluba tiče naravno da nam je cilj da izborimo plasman u najjači rang danskog fudbala", rekao je bh. fudbaler.

Koliko Kerim Memija voli Željezničar najbolje je pokazao na dan kada je napustio Grbavicu. Ovaj mladi fudbaler je shvatio da je vrijeme za novi korak u karijeri, ali nije mogao sakriti suze kada je napustio mjesto gdje je sve počelo. No, Memija je priznao da se još uvijek nije navikao na novi klub, te da se često probudi zbunjen. Pitali smo ga šta će mu ostati u najljepšem sjećanju s Grbavice, a dobili smo poprilično emotivan odgovor.

"Sve mi je ostalo u najljepšem mogućem sjećanju. Danas sam gledao slike na društvenim mrežama svojih sada več bivših saigrača i baš mi je nekako neobično. Kada god se probudim pomislim da je tu neko moj iz Želje, a shvatim onda da nije. Krenem na trening i vidim novu crnu opremu pa pomislim da sam je zaboravio i tražim plavu trenerku. Sve je drugačije ovdje, još uvijek se navikavam na tu promjenu i novi klub", iskren je bio novi igrač Vejlea.

Nezaobilazno pitanje bilo je i to da li Željo može do titule u ovoj sezoni, te da li Memija očekuje da će u Danskoj imati istu podršku kao na Grbavici?

"Ne znam za titulu, ali ciljevi koji su postavljeni sigurno će se ostvariti. To je izlazak u Evropu i osvajanje Kupa BiH. Što se navijača tiče, iskreno, niko ne može da nadmaši Željine navijače. U Danskoj je drugačiji mentalitet ljudi i imaju drugačiji pogled na sve. To je malo mjesto s malo ljudi, ali bez obzira na sve niko se ne može porediti s navijačima Željezničara".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iako je ove zime odlučio da svoju karijeru nastavi daleko iza granica Bosne i Hercegovine i grada gdje je odrastao i počeo igrati fudbal, Memija ne krije da će se sigurno jednog dana vratiti na Grbavicu jer je to za njega najljepša priča.

"Vjerujem da ću se vratiti na Grbavicu, to mi je želja. Gdje sam počeo tu ću i završiti svoju igračku karijeru. Zaista mislim da bi to bila najljepša priča jednog fudbalera", zaključio je na kraju razgovora za SportSport.ba Kerim Memija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi