Završava se saga: Dembele na korak od Barcelone

Ostvarit će mu se san

Završava se saga: Dembele na korak od Barcelone

E. Čaušević

Ousmane Dembele napravio je pravi haos Borussiji Dortmund nakon što su se pojavile priče da ga želi kupiti Barcelona.

Mladi francuski fudbaler je prije nekoliko godina izjavio da mu je najveći san da jednog dana zaigra za Barcu i čini se da bi se to uskoro moglo ostvariti. Katalonski klub je potvrdio da želi u svoje redove dovesti Dembelea koji je nakon toga počeo bojkotovati svoj klub Dortmund.

Dembele već desetak dana ne trenira s klubom i nalazi se u Francuskoj gdje čeka rasplet situacije. Nakon što se transfer Coutinha dodatno zakomplikovao čini se da se Barcelona okrenula dovođenju Dembelea iz Dortmunda.

Španski mediji objavili su danas da su Barca i Borussija veoma blizu dogovora, te da će sve biti riješeno u narednim danima. Navodno, Barcelona će ovog igrača platiti 130 miliona eura. Katalonski klub će odmah platiti 100 miliona, dok će ostalih 30 miliona eura Dortmund dobiti kroz razne bonuse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi