Xavi od ljeta novi član Manchester Cityja?

Guardiola ga zove da bude njegov asistent

Xavi od ljeta novi član Manchester Cityja?

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Xavi Hernandez, prije mjesec dana odlučio je produžiti ugovor sa katarskim Al Saddom na još jednu godinu.

Xavi je u ljeto 2015. godine odlučio napustiti Barcelonu i svoju karijeru nastaviti u dalekom Kataru. Iako mu ugovor sa Al Saddom ističe na kraju ove sezone legendarni Španac odlučio je da još uvijek nije vrijeme za penziju, te da će u dresu katarske ekipe igrati do kraja naredne sezone.

Ipak, španski mediji prenijeli su danas da bi se nekadašnji reprezentativac Crvene furije mogao predomisliti jer je dobio neočekivanu ponudu. Navodno, trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, kontaktirao je Xavija, te mu je ponudio mjesto u stručnom štabu ekipe sa Etihada.

Ovaj 37-godišnji fudbaler još uvijek nije komentarisao navode španskih medija koji tvrde da će on uskoro otputovati u London kako bi se sastao sa Guardilom. Ukoliko Xavi odlučio raskinuti svoju saradnju sa Al Saddom troškove svega toga trebao bi pokriti Manchester City.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaista bi bilo zanimljivo vidjeti Xavija u ulozi asistenta Pepa Guardiole. Ipak, pitanje je da li je Xavi spreman da okači svoje kopačke o klin kako bi se u budućnosti posveti trenerskom poslu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi