Wolfsburg ostao u Bundesligi i spriječio katastrofu
Foto: EPA

Ponovo savladali Braunschweig

Wolfsburg ostao u Bundesligi i spriječio katastrofu

Wolfsburg je večeras po drugi put savladao Braunschweig rezultatom 1:0 i tako izborio opstanak u Bundesligi.

Nakon što je prvi meč u Wolfsburgu okončan identičnim rezultatom (1:0), nekadašnji njemački prvak se izborio za opstanak u ligi ukupnom pobjedom 2:0.

Jedini gol na večerašnjoj utakmici postigao je Vieirinha u 49. minuti, nakon čega se Braunschweig nije uspio vratiti. Domaći tim je u 82. minuti ostao s desetoricom na terenu zbog isključenja Sauera, a gosti su do kraja propustili jednu kolosalnu priliku preko Gustava.

Ostalo je do kraja 1:0, pa je Wolfsburg proslavio opstanak u društvu najboljih i tako spriječio ispadanje, što bi za ovaj klub zaista bila prava katastrofa.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. golman Jasmin Fejzić je i večeras nastupio za Braunschweig, za koji je odigrao svih 90 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi