Wilshere će dobiti nezapamćenu kaznu?

Napravio incident na meču rezervnih ekipa

Wilshere će dobiti nezapamćenu kaznu?

E. Čaušević

Vezni fudbaler Arsenala, Jack Wilshere, našao se u centru pažnje nakon sinoćnjeg skandala na meču rezervnih ekipa londonskog kluba i Manchester Cityja.

Naime, Wilshere se našao u rezervnom timu Topnika kako bi pokušao vratiti svoju staru formu jer je teško očekivati da će u suprotnom Arsene Wenger računati na njegove usluge. Međutim, Wilshere je napravio pravi haos na terenu kada je na njemu grupi prekršaj napravio Matt Smith.

Wilshere je odlučio fizički da se obračuna s mladim igračem Cityja, a sve brzo uspjeli su zaustaviti njihovi saigrači. Glavni sudija ove utakmice obojici je dao direktan crveni karton i morali su ranije u svlačionicu. Međutim, u tunelu je ponovo došlo do tuče kada je igrač Arsenala ponovo nasrnuo na mladog Smitha.

Engleski mediji objavili su danas da će Wilshere gotovo sigurno biti žestoko kažnjen zbog incidenta kojeg je napravio. Navodno, FA će suspendovati 25-godišnjeg fudbalera na devet utakmica u prvom timu Arsenala. Nakon ovoga gotovo je sigurno da će Wilshere napustiti Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi