Wenger: Ako ne pobijedite, sve ću vas pobiti
Foto: EPA

Kako motivisati igrače?

Wenger: Ako ne pobijedite, sve ću vas pobiti

E. Škorić

Arsene Wenger vjeruje da će njegovi igrači ostvariti dobar rezultat u gradskom derbiju protiv Tottenhama.

Wenger je u najavi utakmice govorio o metodama rada na motivisanju igrača, ali smatra da je nemoguće nešto postići prijetnjama.

"Ako je to jedini način za mentalnu pripremu pred utakmicu, onda je najbolje da igračima kažem: Ako ne pobijedite, sve ću vas pobiti. Bit ćete smaknuti'", rekao je Wenger, pa je dodao:

"Ne čini mi se ispravnim vješati ljude na zidove i tako ih motivisati. Treba naći drugo rješenje, to je teško, ali u tom je tajna predviđanja. Treba balansirati između samopouzdanja i pritiska, opuštenosti i tenzije, a kod svakog igrača će reakcija biti drugačija. Stoga je važno prilagođavanje mentalitetu ekipi i pojedinca".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wenger je nedavno najavio da planira još dugo ostati u Arsenalu, mada navijači imaju drugačije mišljenje o njemu poslije loših sezona u Premier ligi. Podsjećamo, Francuz je od 1996. godine na klupi Topnika i osvojio je tri naslova prvaka Engleske.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi