Veliko iznenađenje: Barca kupuje u Newcastleu
Foto: EPA

Florian Thauvin na meti Barcelone

Veliko iznenađenje: Barca kupuje u Newcastleu

M. Šljivak

Ekipa Barcelone u narednoj sezoni bi u svojim redovima mogla imati nekoliko novih imena.

Mnogi fudbaleri se spominju kao potencijalna pojačanja katalonskog diva, a još jedan u nizu je i fudbaler Newcastlea Florian Thauvin.

Ovaj 24-godišnji fudbaler trenutno nosi dres Marseillea, gdje je na pozajmici iz engleskog kluba, a već od naredne sezone bi mogao napraviti transfer karijere.

Barcelona je navodno ozbiljno zainteresovana za njegove usluge. Spremni su ga dovesti u ljetnom prelaznom roku i sigurno je da bi njegov dolazak na Nou Camp bio veliko iznenađenje za sve.

Thauvin ove sezone igra dosta dobro u dresu Marseillea. Nastupio je u ukupno 35 utakmica, a postigao je 10 pogodaka uz osam asistencija.

Prije Newcastlea i Marseilla, igrao je još za Lille i Bastiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti