Veliki preokret: Subotić se vraća u Borussiju?
Foto: EPA

Tuchel ga želi

Veliki preokret: Subotić se vraća u Borussiju?

Nekadašnji srbijanski reprezentativac Neven Subotić mogao bi ponovo zaigrati za Borussiju Dortmund, koju je napustio zimus.

Kada je Subotić odlazio sa Westfalena malo ko je vjerovao da bi sa nekada mogao vratiti iako je u Koln stigao samo na šestomjesečnu posudbu. U međuvremenu je Dortmund osigurao dovođenje stopera Omera Topraka i sve je izgledalo kao da Subotić više nema mjesta u ekipi Milionera, ali čini se da je to suprotno od istine.

Uoči današnje utakmice Borussije i Kolna, trener Dortmunda Thomas Tuchel je dao zanimlju izjavu u kojoj je otvoreno poručio da iskusnog defanzivca želi ponovo vidjeti u žuto-crnom dresu.

"Naravno da bih bio sretan kada bi Neven iduće sezone ponovo bio s nama. To nikada nije ni bilo upitno. On je Kolnu posuđen na samo šest mjeseci, a na njemu je da odluči za koga će igrati sljedeće sezone. To zavisi samo od njega", poručio je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trener Dortmunda je ove sezone imao dosta problema na stoperskoj poziciji, a da je to najslabiji dio tima potvrda je i 35 primljenih golova na 30 utakmica u Bundesligi, što je ipak previše za tim koji želi ugroziti Bayern.

Neven Subotić je od dolaska u Koln odigrao devet utakmica za Jarčeve i pokazao je da se polako vraća u staru formu. Ugovor sa Dortmundom ga veže do 2018. godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi