Uzalud se na Etihadu nadaju Messiju
Foto: EPA

Messi potpisuje novi ugovor

Uzalud se na Etihadu nadaju Messiju

E. Škorić

Manchester City ima jasan plan - dovesti Lea Messija i pokoriti svijet. Plan nije nimalo loš, ali je teško ostvariv.

Mediji u Engleskoj jučer su lansirali informaciju kako će City aktivirati odštetnu klauzulu u Messijevom ugovoru s Barcelonom, te kako će za 300 miliona eura u svoje redove dovesti godinama jednog od najboljih igrača svijeta.

Messi stvarno vrijedi stotine miliona eura, posebno ako se uzme u obzir da je Neymar otišao za 222 miliona u PSG, a u Cityju vjeruju da je argentinski čarobnjak iz Rosarija pomalo umoran od stalnih afera u Španiji oko neplaćanja poreza, kao i to da je nezadovoljan radom uprave kluba u posljednje vrijeme.

Međutim, danas je Sky Sportov analitičar Guillem Balague, koji svakodnevno prati situaciju u španskom nogometu, objavio kako "Messi nije potpisao ugovor s Barcelonom, ali je sve dogovoreno i potpisat će".

Potražite više informacija na temu La Liga:

To bi značilo da je Messi odlučio ostati lojalan Barci do kraja, kao što je uvijek obećavao, pa je uzaludna i Cityjeva aktivacija klauzule. Tridesetogodišnji Messi je u Barcinu La Masiju stigao još 2001. godine, a za prvi tim Katalonaca je odigrao 383 zvanične utakmice i postigao je nevjerovatnih 349 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti